פינוי שוכר בהוצאה לפועל
פינוי בהוצאה לפועל יחל כאשר ישנו פסק דין של בית משפט המורה על פינוי הנכס והשוכר אינו מקיים את פסק הדין
ככל וככל וצו הפינוי של בית המשפט שותק בעניין ימי הפינוי ניתן להתחיל את תהליך הפינוי בהוצאה לפועל לאחר 15 יום ו/או לחלופין כפי שקובע פסק הדין.
- ההליך בהוצאה לפועל מתחיל בהגשת פסק הדין לביצוע קרי פתיחת תיק הפינוי ושליחת אזהרה שוכר/הנתבע/החייב כי ניתנת לו האפשרות לקיים את פסק דינו של בית המשפט קרי לפנות את הנכס וזאת בתוך 20 יום להלן מועד האזהרה.
- לאחר שחלפו להם ימי האזהרה והחייב לא פינה את הנכס יבצע עורך הדין תיאום עם משטרת ישראל, קבלן הוצאה לפועל, ולשכת הוצאה לפועל לזאת על מנת לקבוע יום פינוי בכוח מהנכס. בימים אלו ינסה עורך הדין וקבלן הוצאה לפועל לפנות אל החייב ולנסות לקבל את הפינוי מרצון ולא בכוח וזאת מאחר והליך הפינוי הינו הליך דורסני וקשה ובטח עם מדובר במשפחה עם ילדים, אנשים חולים אנשים מבוגרים.
חשוב לדעת כי מרגע שפסק הדין חלוט כמעט ולחייב אין כל אפשרויות להמשיך ולהחזיק את הנכס ולמשטרת ישראל החובה להוציא לפועל את פסק דינו של בית המשפט ללא עוררין.
3. ככל ונדרשים להגיע ליום הפינוי בכוח קצין משטרה יקבע בהתאם לנסיבות כמה שוטרים בשכר ידרשו לפעול ביום הפינוי למשטרה קיימים אינדיקציות לגבי מסוכנות החייב ו/או בני משפחתו ו/או האם יש חשש שיפגע בחייו ובהתאם לכך המשטרה תפעל
4. יום הפינוי: ביום הפינוי יתייצבו במושכר קבלן הוצאה לפועל בליווי של משאית הובלה ואף צילינדר להחלפה. השוטרים יכנסו בכוח למושכר ויפנו אותו מכל אדם בשלב הראשון. בשלב השני קבלן הוצאה לפועל יחד עם הסבלים יתחילו בפינוי המיטלטלין. לאחר שהדירה תהא ריקה מכל אדם וחפץ יבצע קבלן הוצאה לפועל החלפת צילינדר בדלת ומרגע זה בעל הדירה קיבל חזקה בדירה.
מרגע זה כל התקרבות של החייב/השוכר לשעבר למושכר נכנסת לתחום הפלילי ומסכנת אותו בהגשת כתב אישום בגין הטרדה
עוד חשוב לדעת כי העלות החסנת המיטלטלין של החייב רובצת לפתחו של בעל הנכס ולשכת הוצאה לפועל תפעל בהתאם להוראות החוק בדבר אחסונם של המיטלטלין ומכירתם
פרוייקטים בתחום
בית פרטי צמוד קרקע, סירקין 16 חולון (בשיווק)
לעמוד הפרוייקטדירת מגורים ברחוב רמת ים 4 הרצליה פיתוח (בשיווק)
לעמוד הפרוייקטטריפלקס מגדל השחר גבעתיים (פרויקט בשיווק)
לעמוד הפרוייקטמאמרים בתחום
שאלות ותשובות
מרגע פתיחת התיק ועד לפינוי באמצעות משטרת ישראל כ- חודש וחצי עד חודשיים
מרגע שעורך הדין המלווה את התיק מבין כי השוכר לא יתפנה מרצון, נדרש לשכור קבלן הוצאה לפועל אשר יפעל ביחד עם עורך הדין ומשטרת ישראל
בוודאי. נדרש לשלם לשוטרים בשכר. עלות שוטר כ250 שח לשעה. כמות השוטרים משתנה בהתאם לסוג הפינוי ולמורכבותו
לרוב החייבים מוצאים פתרון לזה במועד הפינוי אך לעיתים רחוקות על המשכיר לשאת בתשלום אחסון החפצים
כל ההוצאות בסוף יושתו על החייב הן באמצעות תביעה כספית נפרדת והן באמצעות שכר טרחה שנפסק בתיק הוצאה לפועל
קבלן הוצאה לפועל עם משטרת ישראל יפנו את החייב בכוח, הקבלן יגיע למעמד עם משאית הובלה. לאחר פינוי כל החפצים יחליף הקבלן צילנדר לדלת הכניסה ומרגע זה מקבל המשכיר את החזקה החוקית לנכס שלו.
ישנה אגרה בסך של 186 שח. עלות קבלן הוצאה לפועל ועלות משטרת ישראל