תיקון בתים משותפים
תכנון ובנייה

תיקון בתים משותפים

תיקון צו בית משותף

חוק המקרקעין תשכ"ט – 1969 מגדיר מהו בית משותף. מדובר במבנה או בית מגורים, המכילים שתי דירות או מבנים ומעלה. על הנכסים הללו להיות רשומים בפנקס הבתים המשותפים, בלשכת רישום המקרקעין, ובתשריט הבית המשותף   מפורט במדויק כל דירה והצמדותיה

תיקון צו בית משותף נדרש במקרים בהם נעשה שינוי במבנה הנכס, או בחלוקה. לדוגמה, במקרים בהם נבנתה תוספת לדירה ע"פ היתר כגון : מרפסת, ממד, חדר נוסף ועוד…, בכל מקרה מסוג זה, חלה חובת תיקון צו הבית המשותף על מנת שהשינוי ישוקף בתשריט הבית המשותף ובנסח הטאבו

מה החשיבות של פעולה זו, כיצד עושים זאת והאם יש לכך יתרונות? 

הליך תיקון צו בית משותף נדרש במקרים בהם חל שינוי במבנה או בחלוקה של נכס מסוים. על השינוי להיות מתועד בפנקס הבתים המשותפים על פי חוק. כך, במידה ודירה מסוימת עוברת שיפוץ, הרחבה(שינוי התקנון), מומלץ על בעלי הנכס לבצע את תיקון צו הבית המשותף בטאבו.

מה החשיבות של תיקון צו בית משותף?

תיקון צו בית משותף למעשה משקף את התוספת ו/או את השינוי בתשריט הבית המשותף והתקנון ובתעודת זהות של הנכס קרי נסח הטאבו.תיקון צו הבית המשותף  מסייע רבות בעת מעמד מכירה או קניית דירה, יש לכך השפעה על שווי הנכס ומעמדו החוקי.

דירה אשר מכילה חלקים לא רשומים תחשב כפחות אטרקטיבית, הערך שלה ירד ויהיה קשה יותר למכור אותה. נכסים שטרם הוסדרו מסמכיהם עשויים להיתקל בקשיים בקבלת משכנתא בעת מעמד מכירה או קנייה..

ניתן להסיק מכך, שתיקון צו בית משותף מהווה יתרון גדול וייטיב עם בעלי הנכס.

כיצד מתנהל הליך תיקון צו בית משותף?

הליך תיקון בית משותף הינו ארוך ומורכב, במקרים מסוימים קשה יותר לביצוע לעומת הליך רישום בית משותף. אין זה אומר שצריך להיבהל ולא לבצע אותו כלל, אלא יש לעשותו באמצעות עורך דין שמתמחה בתחום אשר יודע להתנהל מול הסבך המשפטי ומול  הרשויות השונות.

  • יש להציג את מסמכי הנכס המקוריים.
  • נדרשת הגשת המסמכים הבאים למפקח המקרקעין במחוז מגוריכם:
  • תקנון
  • תשריט של האזור בנכס הנדרש בתיקון, על התשריט להיות מאושר על ידי הנדסאי, מהנדס, או אדריכל.
  • הצהרת הסכמתם של דיירי המבנה אודות ביצוע התיקון. לעיתים סעיף זה עלול להיתקל בהתנגדות השותפים, אך לפי סעיף 145 לחוק המקרקעין, המפקח על הבתים המשותפים עשוי לאשר את התיקון גם ללא הסכמת כלל הדיירים, זאת במידה והוגשה הבקשה לפניהם והתנגדותם אינה מבוססת על נתונים ממשיים.
  • חתימת הרשויות המקומיות על התשריט המתוקן.
  • תקנון מוסכם מתוקן.

מה חשיבותו של ליווי עורך דין בהליך מסוג זה?

על מנת להימנע מהקשיים הבירוקרטיים ולמנוע הוצאות מיותרות, מוטב למלא מראש את דרישות המפקח על הבתים המשותפים וכך להמעיט ברשימת הליקויים והתיקונים שידרוש. בנוסף, מומלץ להיעזר בעורך דין בעל מומחיות וניסיון בתיקון צווי בתים משותפים, כדי שיערוך את הבקשות וילווה את ההליך מתחילתו ועד לסופו.

כמה מילים לסיכום, הליך תיקון צו בית משותף עשוי להיות ארוך ומייגע, אך במידה ועורכים אותו בצורה מקצועית, מסודרת ונהירה ניתן לצלוח את הדרך ולהנות מההטבות הנלוות להסדרה ועדכון מסמכי הנכס.

 

 

פרוייקטים בתחום

מגרש מגורים בעיר גדרה (בשיווק)

לעמוד הפרוייקט

דירת מגורים שלושה חדרים, ברחוב פוריה 1 תל אביב (בשיווק)

לעמוד הפרוייקט

דירת מגורים ברחוב מירון 12 תל אביב (בשיווק)

לעמוד הפרוייקט

שאלות ותשובות

למה נדרש תיקון צו הבית המשותף

התיקון משקף את המצב החדש בתשריט הבית המשותף. לדוגמא: נבנה חדר נוסף על גג הבית התיקון בעצם ישקף את התוספת הן בתשריט הבית המשותף והן בנסח הטאבו

כמה זמן לוקח לתקן את צו הבית המשותף

לרוב אם אין סוגיות מיוחדות עד שלושה חודשים.

אלו בעלי מקצוע נדרשים בתהליך

התהליך נעשה ע"י עורך דין אשר מטפל בכל הפן המשפטי ומודד/מהנדס/אדריכל אשר עורך את התשריט

מעוניין להחליף חנייה עם השכן האם נדרש לערוך תשריט

במצב כזה לא נדרש תשריט אלא התיקון יבוצע רק בפן המשפטי קרי שינוי ההצמדות בנסח הטאבו

ביצעתי תוספת בנייה מה יקרה אם לא אתקן את תשריט הבית המשותף

לתיקון צו הבית המשותף ישנו ערך גדול בין היתר הוא משפיע ישירות על מחיר הנכס נותן וודאות במכירת הנכס ולא מעלה קשיים בלקיחת משכנתא

ייעוץ בוואטסאפ ייעוץ בוואטסאפ